Pompoendip met tahina
Ingrediënten (4p)
Voor de dip:
- 400 g gare pompoen (600-700 g rauwe pompoen)
- 1 g knoflook (ongeveer 1 teentje)
- 13 ml citroensap
- 35 g tahina
- 27 ml olijfolie
- 3 g zout
Voor de garnering:
- ¼ bosje koriander
- 1 teentje knoflook
- Snuf Aleppo-peper
- 8 ml olijfolie
over Pompoendip met tahina
Eigenlijk is dit ook een soort moutabal (de auberginedip). Tegenwoordig wordt dit woord meestal gebruikt om de auberginedip met yoghurt aan te duiden, maar m’tabale betekent in het Arabisch eigenlijk gewoon iets maken met een dressing. In dit geval pompoen. Op smaak gebracht met tahin en nog lekkerder gemaakt met een topping van grofgehakte, gebakken koriander en knoflook.
Hoe maak je het?
- Pompoen bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de pompoen en verwijder de zaden. Rooster de pompoen ongeveer 30 minuten, totdat het vruchtvlees zacht is. Schep het vruchtvlees uit de schil.
- Dip maken:
- Pureer het pompoenvlees in een keukenmachine met de knoflook, 27 ml olijfolie, tahina en zout. Proef en breng indien nodig verder op smaak.
- Koriander en knoflook:
- Hak de koriander grof. Snijd de resterende knoflook in dunne plakjes. Verhit de 8 ml olijfolie in een pan en bak de knoflook tot deze goudbruin en knapperig is. Voeg de koriander toe en laat kort slinken.
- Serveren:
- Maak een mooie cirkel van de pompoendip op een schaal. Verdeel de gebakken knoflook en koriander erover. Bestrooi met een snuf Aleppo-peper en sprenkel nog een beetje olijfolie over het geheel.
highlight
-
Lazy Kid Sunday
We are very excited to celebrate our first Christmas at Oosterdok. And we have someone to celebrate it with…
Lees meer: Lazy Kid Sunday -
8 December ’24 – Connection cafe
We are very excited to celebrate our first Christmas at Oosterdok. And we have someone to celebrate it with…
Lees meer: 8 December ’24 – Connection cafe -
13 februari – gastvrijheidsdiner
We are very excited to celebrate our first Christmas at Oosterdok. And we have someone to celebrate it with…
Lees meer: 13 februari – gastvrijheidsdiner
Share this recipe
© 2024 Aangedreven door Refugee Company