Ingrediënten

  • 4 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 100 ml zonnebloemolie
  • 1 el vers geraspte gember
  • 2 wortels
  • 2 grote aardappelen
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels honing
  • ½ tl kruidnagel
  • 2 tl korianderpoeder
  • 2 tl komijnpoeder
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl kurkuma
  • 10 kardemompeulen
  • ½ tl nootmuskaat
  • 800 g roze linzen
  • 2 liter water
  • 1 biologische citroen
  • 400 g Griekse yoghurt

over Pakistani Dahl

Ook wel Masoor dahl genoemd, dahl komt voor van India tot Pakistan en wordt gemaakt van verschillende soorten groenten. Deze variant is gemaakt van rode linzen en (natuurlijk) veel kruiden. Linzen behoren tot de oudste ingrediënten ter wereld, worden al duizenden jaren gegeten en verspreidden zich door het Midden-Oosten. Je vindt linzensoep nog steeds in veel landen, zoals Libanon, Syrië en Palestina.

HOE MAAK JE HET

  1. Snijd de uien in fijne blokjes en rasp de knoflook.
  2. Verhit de olie en bak de uien en knoflook zachtjes tot ze lichtbruin van kleur worden.
  3. Voeg de geraspte gember toe.
  4. Snijd de wortel in stukjes.
  5. Schil de aardappel en snijd in stukjes.
  6. Snijd de tomaat in stukjes.
  7. Voeg de groenten toe aan de uien en knoflook.
  8. Voeg nu de honing en alle specerijen toe.
  9. Voeg de rode linzen en 2 liter water toe.
  10. Breng aan de kook, breng op smaak met zout en kook ongeveer 15 minuten tot de linzen zacht zijn.
  11. Pureer de soep in de keukenmachine en breng verder op smaak.
  12. Rasp de citroen en meng dit met een beetje zout door de yoghurt.
  13. Serveer de soep met wat citroenyoghurt erin.

Share this recipe