flatbread recept
Ingrediënten (4p)
- 300 g bloem
- 100 g griesmeel
- 200 g water
- 2,8 g droge gist (ongeveer 3 g)
- 4 g zout
over platbrood
Platbrood van de saj, een bolle hete plaat zoals we in ons restaurant hebben, is het brood in veel van de landen waar onze mensen vandaan komen. Brood speelt een centrale rol in het leven; brood is leven, en geen enkele maaltijd is compleet zonder. Je rolt dit brood dun uit zodat het flexibel en buigzaam wordt, en je het kunt gebruiken als bestek.
Bovendien kun je dit brood altijd delen met iedereen om je heen: scheuren, delen en eten! Khobz, khibz, sangak, nan, pita, lawash, roti, chapati – allemaal namen voor hetzelfde, in 1000 vormen en maten: platbrood!
Hoe maak je het?
- Meng de bloem en het griesmeel met de droge gist. Voeg ongeveer 200 ml water en het zout toe. Roer tot het deeg samenkomt en kneed het vervolgens goed gedurende 15 minuten. Laat het 30 minuten rusten.
- Verdeel het deeg in 50 g ballen (ongeveer 8 stuks).
- Rol elke bal dun uit op een met bloem bestoven oppervlak.
- Bak het brood op een hete plaat, saj of in een droge koekenpan, 1-2 minuten per kant.
highlight
-
Lazy Kid Sunday
We are very excited to celebrate our first Christmas at Oosterdok. And we have someone to celebrate it with…
Lees meer: Lazy Kid Sunday -
8 December ’24 – Connection cafe
We are very excited to celebrate our first Christmas at Oosterdok. And we have someone to celebrate it with…
Lees meer: 8 December ’24 – Connection cafe -
13 februari – gastvrijheidsdiner
We are very excited to celebrate our first Christmas at Oosterdok. And we have someone to celebrate it with…
Lees meer: 13 februari – gastvrijheidsdiner
Share this recipe
© 2024 Aangedreven door Refugee Company