Ingrediënten (4p)

Kip

  • 800 g kippendijen
  • 13 g ABM-kruiden
    voor kip
  • 12 g zout
  • 40 g zonnebloemolie
  • 2 g honing
  • 3 g knoflook
  • 8 ml citroensap

Shata (saus)

  • 100 g citroensap
  • 40 g groene peper
  • 1/4 bos basilicum
  • 2 g zout

over Iraakse kip

Het eerste (bekende) recept ooit opgeschreven is meer dan 4000 jaar oud en komt uit Mesopotamië. Het huidige Irak maakte een groot deel uit van deze regio, bekend om zijn culturele diversiteit. Deze rijke geschiedenis maakt de Iraakse keuken tot een van de meest veelzijdige ter wereld.

Voor onze Iraakse kip gebruiken we een mix van vele kruiden, een rijke en smaakvolle manier om kip te bereiden. We serveren het met Shata, een saus gemaakt van citroen, basilicum en groene peper. De smaak van de kip combineert perfect met deze zoete (basilicum), zure en pittige saus.

Hoe maak je het?

  1. Meng de kruiden met het zout, honing,
    knoflook, citroensap en zonnebloemolie
  2. Laat het minstens een half uur marineren
  3. Bak de kip in een hete koekenpan tot hij goudbruin en gaar is
    Shata
  4. Meng het tot een saus in de keukenmachine

Share this recipe