iraakse kip recept
Ingrediënten (4p)
Kip
- 800 g kippendijen
- 13 g ABM-kruiden
voor kip - 12 g zout
- 40 g zonnebloemolie
- 2 g honing
- 3 g knoflook
- 8 ml citroensap
Shata (saus)
- 100 g citroensap
- 40 g groene peper
- 1/4 bos basilicum
- 2 g zout
over Iraakse kip
Het eerste (bekende) recept ooit opgeschreven is meer dan 4000 jaar oud en komt uit Mesopotamië. Het huidige Irak maakte een groot deel uit van deze regio, bekend om zijn culturele diversiteit. Deze rijke geschiedenis maakt de Iraakse keuken tot een van de meest veelzijdige ter wereld.
Voor onze Iraakse kip gebruiken we een mix van vele kruiden, een rijke en smaakvolle manier om kip te bereiden. We serveren het met Shata, een saus gemaakt van citroen, basilicum en groene peper. De smaak van de kip combineert perfect met deze zoete (basilicum), zure en pittige saus.
Hoe maak je het?
- Meng de kruiden met het zout, honing,
knoflook, citroensap en zonnebloemolie - Laat het minstens een half uur marineren
- Bak de kip in een hete koekenpan tot hij goudbruin en gaar is
Shata - Meng het tot een saus in de keukenmachine
highlight
-
Lazy Kid Sunday
We are very excited to celebrate our first Christmas at Oosterdok. And we have someone to celebrate it with…
Lees meer: Lazy Kid Sunday -
8 December ’24 – Connection cafe
We are very excited to celebrate our first Christmas at Oosterdok. And we have someone to celebrate it with…
Lees meer: 8 December ’24 – Connection cafe -
13 februari – gastvrijheidsdiner
We are very excited to celebrate our first Christmas at Oosterdok. And we have someone to celebrate it with…
Lees meer: 13 februari – gastvrijheidsdiner
Share this recipe
© 2024 Aangedreven door Refugee Company