Midden-Oosters

Bij A Beautiful Mess werken we met mensen die gevlucht zijn uit hun thuisland, en serveren we de gerechten uit hun thuislanden. Dit zijn veelal Midden-Oosterse landen als Syrië, Irak of Libanon, waarop dus ook het menu van A Beautiful Mess gebaseerd is.

Midden-Oosters eten is voornamelijk gebaseerd op ingrediënten die in dit gebied groeien. Hierom zal je dus ingrediënten als kikkererwten en granaatappel veel in onze gerechten voorbij zien komen. Ook Midden-Oosterse kruiden, waaronder za’atar of harissa, worden veelal gebruikt. Een van onze meest populaire gerechten bij A Beautiful Mess is onze shakshuka, een ware staple in de Midden-Oosterse keuken. Dit gerecht bestaat uit ei gebakken in een kruidige saus van tomaat, paprika en koriander.

Mezze

Typisch Midden-Oosters eten dat je vindt bij A Beautiful Mess zijn mezze’s. Mezze is niet éen gerecht, maar een selectie van meerdere, kleine gerechten die je met elkaar deelt. Hummus is misschien wel de bekendste mezze, maar ook muhammara en moutabal/baba ganoush zijn erg geliefde mezze’s.

Ideaal om bij de mezze te eten is flatbread. We maken de flatbread vers op onze saj, een iconische hete plaat uit het Midden-Oosten. Scheur een stuk van de flatbread af, en gebruik deze om de mezze’s mee te eten.

Halal

Bij A Beautiful Mess is al het eten wat we serveren halal. Halal eten voldoet aan de islamitische dieetvoorschriften die vastgelegd zijn in de Koran. In het team van A Beautiful Mess werken er mensen met veel verschillende achtergronden, en hechten we er veel waarde aan dat iedereen van ons eten moet kunnen genieten.